EATALY

„Животът е твърде кратък, за да се храним и пием некачествено.”

Въпреки, че няма честта да бъде първият обект на веригата в Италия, Eataly в Milano, в сградата на бившия Изумруден театър, със сигурност е един от най-красивите в света.

Eataly е верига от  търговски обекти със средни и големи размери, специализирана в продажбата и администрирането на италиански хранителни стоки. Името, измислено от Челестино Чока, е игра сдве думи на английски език – eat и Italy. През 2004 г. Oскар  Фаринети купува правата за името и през 2007 г.  открива първия обект в Торино, в квартала Ница Милефонти. Новото пространство се ражда от реконструкцията на старата фабрика за вермут Carpano.

Фаринети създава просторно помещение с модерен дизайн, в което продава само италиански храни и напитки с много високо качество. Не липсват и бар, ресторант и книжарница, предлагащи книги, посветени на здравето, храненето, вината, рецептите и т.н.

Концепцията на Фаринети се оказва печеливша – през следващите години бързо отваря много други обекти в Италия, винаги на исторически места. През 2011г. в Генуа на античното пристанище, през 2012г. в Рим  – в четириетажна сграда с площ над 16 000 кв. м., интегрирана във възстановената структура на въздушния терминал на Roma Ostiense. През 2013г. в Бари, в историческата „локация“ на Fiera del Levante и в историческия център на Флоренция. И през 2014г. – в Милано, в бившия Изумруден театър (Teatro Smeraldo).

Днес Eataly има обекти в над 15 града в Италия, както и в много от най-известните градове по света – в САЩ, Германия, Швеция, Дания, Турция, Япония, Южна Корея, Обединените Арабски Емирства, Катар, Саудитска Арабия и др.

Eataly сервира храна на борда на влаковете на NTV, на круизните кораби на MSC Crociere и от 2015 г. менажира ресторантите на хотелската верига Starhotels.

Нови обекти Eataly се планират за  Брюксел, Хонг Конг, Йоханесбург, Лас Вегас, Лозана, Лондон, Монтреал, Мексико Сити, Москва, Париж, Филаделфия, Рио ди Жанейро, Сидни, Торонто и Вашингтон.

Други статии

Коментари

be the first to comment on this article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Отиди до TOP