АТЕЛИЕ

Известната българска поп певица Белослава е създател и на един стилен ресторант

Известната българска поп певица Белослава е създател и на един стилен ресторант, който ни кара да се чувстваме като в Париж: „Ателие“.

Намира се в една от най-хубавите зони на София (близо до Докторската градина и Софийския Университет), преди век вилна зона, в която са се настанявали и университетските преподаватели. Голяма част от красивите стари къщи, строени от български и чуждестранни архитекти, се намира точно тук.

Така че „Ателие“ е на точното място. Това е едно от спокойните заведения с добра храна. Френска атмосфера, европейска кухня, италианско кафе. Заобиколени сме от черно-бели снимки на известни български творци от близкото минало, седим на червени столове и гледаме през бели френски прозорци. Масичките отвън довършват облика – всичко те кара да се чустваш в артистично и изтънчено място, в което не можеше да липсва и добра музика.

Ателие е отворено от 11 часа сутринта до 23 часа вечерта. Тук можем да си позволим един истински лукс за нашето време – да дойдем в събота сутрин, да си поръчаме капучино с кроасан, да почетем хубаво хартиено списание. И да не бързаме.

Други статии

Коментари

be the first to comment on this article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Отиди до TOP