ЛЕО БИАНКИ

Освен музиката, другата му голяма страст е готвенето. Веригата му „Leo’s Pizza” в София става една от предпочитаните от софиянци.

Леонардо Бианки идва в България за пръв път през 1992г. Става известен като първия чужденец в „Big Brother България” – през 2005 г. завършва втори. Реалити шоуто му проправя път и скоро след това Лео записва няколко песни с Део, става телевизионен водещ на готварско шоу по ТВ7, което се излъчва от 2010 до 2013 г, прави дует с Мария Илиева и няколко музикални проекта с Играта, Део и Рафи. Песента „Цяло лято”, която излиза на 16 юни 2013 г. постига над 4 млн. гледания в YouTube. Води собствено предаване – „Leo in the City“ в CITY TV и една рубрика по „БГ Радио”. Освен музиката, другата му голяма страст е готвенето. Веригата му „Leo’s Pizza” в София става една от предпочитаните от софиянци. Успехът му като ресторантьор е толкова голям, че получава предложение да участва в журито на MasterChef Bulgaria.

 

Защо избра София?

Първоначално бях избрал един град, подобен на моя роден град, Анкона. Пристанищен град на  морето, с летище и слънчеви хора. След това, както и за моя град (провинциален), веднага разбрах, че за да правиш добър бизнес, трябва да опиташ в столицата. Решението беше взето заедно с моето семейство, откривайки първия ресторант “Da Papà”, за да отворим в последствие други..

Знаят ли в Италия колко си известен в България?

В Италия не вярвам, че знаят моята история и моя живот на обществена личност. Имал съм покани да участвам в реалити, да съм гост в каналите на Mediaset, но по една или друга причина никога не отидох. В бъдещe би могло да се случи, но няма да съм аз този, който ще търси слава в Италия.

Как се се почувства в MasterChef

Винаги съм би голям фен на MasterChef Италия и изгледах трите сезона на MasterChef България, мечтаейки да бъда от страната на журито. После, един хубав ден, дойде едно съобщение по телефона и едно обаждане от Гърция (продуцентите на MasterChef ) и тяхното предложение да участвам като жури, като ресторантьор. Един влак, който не можех да изпусна и без да тичам след него се качих удобно… Сега съм в първа класа.

 

 

Ти създаде една от най-добрите вериги пицарии в София. Какви са плановете ти за бъдещето?

Моите ресторанти са част от моята книга, наречена ЖИВОТ. Започнах това преживяване първо с баща ми, но трябва да благодаря най-много на моята партньорка в живота, Лучия.  Точно с нея взех решението и преживяхме трудностите през първите години, докато опитвахме емоцията от едно изцяло наше заведение. И на позитивността на нашите клиенти, които ни дадоха сила да отворим и други заведения… Бъдещето ми? Може би други заведения, може би моите близнаци (Николò и Матия) няма да станат адвокати или инженери, но една голяма част от мен ми казва, че ще бъдат готвачи или пицари и може би един от моите ресторанти ще се казва точно Николò и Матия.

Твоето любимо място в София?

Любимото ми място в София? В Драгалевци, на моя диван вкъщи, готвейки в моята чудесна кухня, създадена точно за моята къща, почивайки си с фантастична гледка към цяла София.

Успех на всички!

 

Други статии

Коментари

be the first to comment on this article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Отиди до TOP