КОСМОС – ГУРМЕ РЕСТОРАНТ В СОФИЯ

На ул. „Лавеле“ 19, една от най-малките и скрити улички в центъра на София, близо до Съдебната палата, се намира едно магическо място.

Щом влезеш, веднага си даваш сметка, че това заведение е създадено с много професионализъм, със страст към дизайна и с голяма любов към българската култура.

Изключителна смесица от ултрамодерен интериор, движещи се окачени сфери и типична българска украса, „Космос“ има уникална атмосфера. В комбинация с музиката – микс от балканска, джаз и електро (не можете да я намерите в Shasam, създадена е специално за ресторанта).

 

С пристигането на първото ястие ще откриете отново тази смес – типична българска кухня, приготвена по иновативен гурме метод, с използването и на молекулярна технология. Вината са качествени, сервитьорите са много добри да ви обяснят всичко авторско от менюто. Продуктите, които използват в кухнята, са от местни производители и най-често – био.

 

През голямата стъклена витрина можете да наблюдавате процеса на приготвяне на храната ви. Десертите са изключителни – отново смесица от българска и балканска традиция и иновации. Светлината, силата на музиката, всичко е много добре обмислено.

 

Заведението работи и сутрин. Можете да дойдете да си вземете кафе, лате макиато или капучино с кроасан с масло на бара, докато четете някой вестник или списание.

Преди „Космос“ неговите собственици са създали други две заведения, които си заслужава да видите: „Ракета“ и „Спутник“. Както се вижда от имената и концепциите на заведенията им, те наистина се интересуват от вселената, във всичките й аспекти. 

Други статии

Коментари

be the first to comment on this article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Отиди до TOP